top of page

Johannes Kleppe

Med respekt for gammelt og lokalt håndverk, ønsker jeg å ta vare på og videreføre sykkelarven fra Sandnes.

Det hele begynte med en gammel DBS-sykkel med et ødelagt bakhjul. Et par søk på YouTube overbeviste meg at dette var noe jeg kunne prøve å fikse selv. Resten har egentlig bare vært en lang reise der det ene har ført til det andre.

Hvilken betydning, og hvilket omfang min nye hobby skulle få, visste jeg lite om den gang - og det var kanskje ikke så viktig heller. Men en kan trygt si at det har blitt bygget noen sykler i garasjen på Ganddal siden den spede starten i 2017.

Min sykkelinteresse og retrosykkel har åpnet opp for mange hyggelige og spennende bekjentskap. Et av dem er fotograf Eirik Halvorsen - Jeg er takknemlig for det portrettet han har gjort av meg både gjennom bilder og video Høsten 2020.


Skulle du ønske å kontakte meg så er du velkommen til sende meg en melding gjennom kontaktskjemaet her på hjemmesiden. Legg merke til at svartiden kan variere. Selv om jeg ønsker det, så kan jeg heller ikke garantere at jeg får til å svare alle. 

/// Joz


 

Erfaringen av at noe som er ødelagt, veldig ofte kan fikses er en nyttig lærdom i dagens bruk-og-kast-samfunn. De fleste sykkelprosjektene som kan sees bilder av på retrosykkel.no har tatt utgangspunkt i sykler eller sykkeldeler som de fleste vil anse som søppel eller som noe avlegs.

Gleden på min side har vært å gi gamle ting nytt liv, og det å lære et tradisjonsrikt håndverk. Det å oppleve sykkelgleden og den helsemessige gevinsten som kommer av å sykle, har også vært verdifullt for meg som lever med kronisk sykdom.

Jeg håper å inspirere andre til å ta vare på gode gamle sykler, og trives med å lære videre. Retrosykkel er for meg en hobby og ikke noe jeg driver med som næring. Ikke noe jeg lever av, men noe jeg lever for, om jeg kan si det slik.

IMG_0671 1

IMG_0671 1

Eirik Halvorsen - Retro Sykkel print-4

Eirik Halvorsen - Retro Sykkel print-4

IMG_0655 1

IMG_0655 1

IMG_0675

IMG_0675

IMG_0669

IMG_0669

IMG_0646 2

IMG_0646 2

IMG_0650 2

IMG_0650 2

RetroSykkel drives frittstående som hobby, og er ingen komersiell aktør for verkstedtjenester.

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page